Sök efter recept

Sipulikiemurat

Portioner
Ohje
  • 50 g hiivaa
  • 6 dl haaleaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 9 dl grahamjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 1 kg sipulia
  • 0.75 dl öljyä
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl meiramia
  • ripaus suolaa
  • 100 g emmentalraastetta
  • Valmista ensin täyte. Leikkaa sipulit kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Mausta ja jäähdytä.
  • Murenna hiiva haaleaan veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja osa jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja kulhosta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Jaa kohonnut taikina 4 osaan ja kauli kustakin 25×30 cm:n levy. Voitele munalla levyjen reunat, levitä sipuliseos taikinalevylle ja ripottele raastettu juusto päälle. Kääri levyt rullalle ja paina liitokset tiiviiksi. Leikkaa joka tangosta 10 samankokoista viipaletta. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja voitele. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia.

Huom. Tuoreyrttejä voit käyttää kolminkertaiesti verrattuna em. kuivien timjamin ja meiramin määriin.

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Yrtit, idut ja versot, pinaatti