Sök efter recept

Sipuli-homejuustotorttu

Portioner
Taikina
  • 100 g margariinia
  • 2.5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl maitoa
Täyte
  • 700 g sipulia
  • 75 g sinihomejuustoa
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • Sekoita käsin keskenään pehmeä rasva, kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetun käden avulla piirasvuoan pohjalle ja reunoille (vuoan halkaisija 25 – 27 cm). Anna jähmettyä kylmässä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
  • Kuori sipulit, leikkaa puolikkaiksi ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. Hauduta sipulit tilkassa öljyä miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Anna jäähtyä.
  • Sekoita jäähtyneiden sipuleiden joukkoon murusteltu sinihomejuusto, juustoraaste, munat, maito, vehnäjauhot ja mausteet.
  • Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 min.
  • Levitä täyte piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä 25 – 30 min.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset