Sipuli-homejuustotorttu
Portioner
Taikina
- 100 g margariinia
- 2.5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl juustoraastetta
- 2 rkl maitoa
- 700 g sipulia
- 75 g sinihomejuustoa
- 1 dl emmentaljuustoraastetta
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- ripaus valkopippuria
- Sekoita käsin keskenään pehmeä rasva, kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetun käden avulla piirasvuoan pohjalle ja reunoille (vuoan halkaisija 25 – 27 cm). Anna jähmettyä kylmässä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
- Kuori sipulit, leikkaa puolikkaiksi ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. Hauduta sipulit tilkassa öljyä miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita jäähtyneiden sipuleiden joukkoon murusteltu sinihomejuusto, juustoraaste, munat, maito, vehnäjauhot ja mausteet.
- Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 min.
- Levitä täyte piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä 25 – 30 min.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset