Sök efter recept

Sinihomejuustolla maustettu lihapata

Portioner
Ohje
  • 400 g lampaan- tai naudanpaistikuutioita
  • 2 sipulia lohkoina
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 150 g vihreitä papuja
  • 100 g sinihomejuustoa
  • Kuumenna öljytilkka padassa ja ruskista lihakuutiot ja sipulilohkot. Lisää mausteet. Ripottele vehnäjauhot lihapalojen pinnalle ja lisää vesi. Hauduta melkein kypsäksi.
  • Lisää tomaattisose, hunaja, pavut ja sinihomejuusto. Hauduta kypsäksi.
  • Tarjoa lihapadan kanssa keiettyjä perunoita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Yrtit, idut ja versot, pinaatti