Sinihomejuustolla maustettu lihapata
Portioner
Ohje
- 400 g lampaan- tai naudanpaistikuutioita
- 2 sipulia lohkoina
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
- muutama kokonainen maustepippuri
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- 3 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl hunajaa
- 150 g vihreitä papuja
- 100 g sinihomejuustoa
- Kuumenna öljytilkka padassa ja ruskista lihakuutiot ja sipulilohkot. Lisää mausteet. Ripottele vehnäjauhot lihapalojen pinnalle ja lisää vesi. Hauduta melkein kypsäksi.
- Lisää tomaattisose, hunaja, pavut ja sinihomejuusto. Hauduta kypsäksi.
- Tarjoa lihapadan kanssa keiettyjä perunoita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Yrtit, idut ja versot, pinaatti