Siitakebruschetat
Portioner
Ohje
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl lehtisellerin vartta
- 2 kpl tomaattia
- 150 g siitakesieniä
- 2 tl rypsiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 tl rouhittua pippuria
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- 10 kpl patonkiviipaletta
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- tuoretta basilikaa
- Hienonna sipuli, viipaloi lehtiselleri ja kuutioi tomaatit.
- Puolita siitakesienet. Pienet siitakkeet voivat jäädä kokonaisiksi.
- Kuullota sipulia öljytilkassa viitisen minuuttia. Lisää lehtiselleri sekä sienet ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna muutama minuutti ja nosta pois liedeltä.
- Sekoita joukkoon basilikasilppu.
- Murskaa tai hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä nopeasti. Paista tässä valkosipuliöljyssä patonkiviipaleet kevyesti kauniin ruskeiksi.
- Nosta patonkiviipaleet tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle sieniseosta.
- Koristele basilikanlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: