Sök efter recept

Siitakebruschetat

Portioner
Ohje
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl lehtisellerin vartta
  • 2 kpl tomaattia
  • 150 g siitakesieniä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • 10 kpl patonkiviipaletta
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • Hienonna sipuli, viipaloi lehtiselleri ja kuutioi tomaatit.
  • Puolita siitakesienet. Pienet siitakkeet voivat jäädä kokonaisiksi.
  • Kuullota sipulia öljytilkassa viitisen minuuttia. Lisää lehtiselleri sekä sienet ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
  • Lisää tomaattikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna muutama minuutti ja nosta pois liedeltä.
  • Sekoita joukkoon basilikasilppu.
  • Murskaa tai hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä nopeasti. Paista tässä valkosipuliöljyssä patonkiviipaleet kevyesti kauniin ruskeiksi.
  • Nosta patonkiviipaleet tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle sieniseosta.
  • Koristele basilikanlehdillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Sienet, Välipalat, pienet syötävät