Siideriomenat
Portioner
Ohje
- 4 hapanta omenaa
- 1.5 dl omenasiideriä
- 2 rkl fariinisokeria
- 0.5 dl mantelilastuja
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet laakeaan uunivuokaan.
- Kaada vuokaan siideri ja ripottele omenoille fariinisokeri. Peitä vuoka leivinpaperilla ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia.
- Anna omenoiden jäähtyä ennen tarjoamista. Paahda paistinpannulla mantelilastuja ja ripottele niitä omenoille juuri ennen tarjoamista.
Vinkki:
Juhla-aterian jälkiruoan voit viimeistellä ennen tarjoamista lorauttamalla omenoille puoli desilitraa calvadosta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: