Sök efter recept

Sienivatruskat

Sienivatruskat
Portioner
Ohje
  • 800 g perunoita kuorineen
  • vettä ja suolaa
  • 1 muna
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
Täyte
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 rkl pullomargariinia tai voi-öljyseosta
  • 1 muna
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Kuori ja lohko perunat. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja soseuta. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää muna jäähtyneeseen, soseutettuun perunaan. Sekoita joukkoon suolaa ja vehnäjauhot. Voit sekoittaa loppuvaiheessa käsin.
  • Täytettä varten hienonna sienet ja paista vähässä rasvassa pannulla, kunnes kosteus on haihtunut.
  • Vatkaa munan rakenne rikki ja yhdistä muna sieniseokseen. Lisää riisit ja mausteet.
  • Leivo perunataikina pöydällä tangoksi vehnäjauhojen avulla. Leikkaa 16 osaan.
  • Taputtele taikinapalat käsin tai kauli litteiksi, paksuudeltaan noin yhden ja halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi pyörylöiksi suoraan leivinpaperin päälle pellille. Käytä apuna jauhoja.
  • Jaa täytettä noin ruokalusikallinen jokaiselle vatruskapohjalle. Ummista puolikuun muotoisiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voit myös pistellä vatruskat haarukalla.
  • Paista 225-asteisessa uunissa 15 – 20 minuutin ajan. Voitele heti kuumina voi- tai margariinisulalla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Suolaiset leivonnaiset