Sienivatruskat
Portioner
Ohje
- 800 g perunoita kuorineen
- vettä ja suolaa
- 1 muna
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 200 g herkkusieniä
- 2 rkl pullomargariinia tai voi-öljyseosta
- 1 muna
- mustapippuria
- suolaa
- Kuori ja lohko perunat. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja soseuta. Anna jäähtyä.
- Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää muna jäähtyneeseen, soseutettuun perunaan. Sekoita joukkoon suolaa ja vehnäjauhot. Voit sekoittaa loppuvaiheessa käsin.
- Täytettä varten hienonna sienet ja paista vähässä rasvassa pannulla, kunnes kosteus on haihtunut.
- Vatkaa munan rakenne rikki ja yhdistä muna sieniseokseen. Lisää riisit ja mausteet.
- Leivo perunataikina pöydällä tangoksi vehnäjauhojen avulla. Leikkaa 16 osaan.
- Taputtele taikinapalat käsin tai kauli litteiksi, paksuudeltaan noin yhden ja halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi pyörylöiksi suoraan leivinpaperin päälle pellille. Käytä apuna jauhoja.
- Jaa täytettä noin ruokalusikallinen jokaiselle vatruskapohjalle. Ummista puolikuun muotoisiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voit myös pistellä vatruskat haarukalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa 15 – 20 minuutin ajan. Voitele heti kuumina voi- tai margariinisulalla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Suolaiset leivonnaiset