Sök efter recept

Sienipuikulat

Portioner
Täyte
  • 200 g sieniä (esim. siitakesieniä)
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
Taikina
  • 10 keitettyä Puikula-perunaa
  • 1 muna
  • 1.5 dl vehnäjauhoa
  • 0.5 dl grahamjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • Soseuta keitetyt perunat ja sekoita joukkoon muna, jauhot ja suola.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna sienet. Kuullota sipuli ja sienet öljy-voiseoksessa.
  • Muotoile taikinasta noin 20 kpl soikioita eli Puikulan mallisia paloja ja paina keskelle syvennys. Täytä syvennys sieni-sipuliseoksella. Peitä täyte taikinalla. Tasoita pinta.
  • Voitele uunivuoka ja nostele sienipuikulat vuokaan. Halutessasi voit voidella pinnat kananmunalla ennen paistamista.
  • Paista noin 25 minuuttia 225 asteessa, kunnes leivonnaiset saavat kauniin ruskean värin.

(Ohje on mukailtu Helli Lempiäisen reseptistä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin korvasieniä tai muita luonnon sieniä.)

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Suolaiset leivonnaiset