Sienipuikulat
Portioner
Täyte
- 200 g sieniä (esim. siitakesieniä)
- 1 sipuli
- suolaa
- mustapippuria
- 10 keitettyä Puikula-perunaa
- 1 muna
- 1.5 dl vehnäjauhoa
- 0.5 dl grahamjauhoa
- 1 tl suolaa
- Soseuta keitetyt perunat ja sekoita joukkoon muna, jauhot ja suola.
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna sienet. Kuullota sipuli ja sienet öljy-voiseoksessa.
- Muotoile taikinasta noin 20 kpl soikioita eli Puikulan mallisia paloja ja paina keskelle syvennys. Täytä syvennys sieni-sipuliseoksella. Peitä täyte taikinalla. Tasoita pinta.
- Voitele uunivuoka ja nostele sienipuikulat vuokaan. Halutessasi voit voidella pinnat kananmunalla ennen paistamista.
- Paista noin 25 minuuttia 225 asteessa, kunnes leivonnaiset saavat kauniin ruskean värin.
(Ohje on mukailtu Helli Lempiäisen reseptistä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin korvasieniä tai muita luonnon sieniä.)
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Suolaiset leivonnaiset