Sök efter recept

Sienipatongit

Sienipatongit
Portioner
Taikina
  • 4 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä
Täyte
  • 1 sipuli
  • 0.5 l hienonnettuja osterivinokkaita, siitake- tai muita viljeltyjä sieniä
  • 0.5 l porkkanaraastetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 muna
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta kirveliä
  • 3 dl juustoraastetta
  • seesaminsiemeniä
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet sekoittaen ja vaivaa taikinaksi. Jätä taikina peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan.
  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää hienonnettu sipuli, sienet ja porkkanaraaste ja kuumenna sekoitellen. Siirrä seos jäähtymään kulhoon. Sekoita joukkoon vatkattu muna.
  • Vaivaa kohonnut patonkitaikina jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan.
  • Kauli kukin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle sienitäytettä ja ripottele juustoraastetta. Rullaa kääretortun tavoin.
  • Siirrä täytetyt patonkirullat leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Leikkaa pintaan vinoviillot terävällä veitsellä ja anna patonkien kohota peitettyinä.
  • Voitele patongit vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä.
  • Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Suolaiset leivonnaiset