Sienipatongit
Portioner
Taikina
- 4 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1 dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
- 1 sipuli
- 0.5 l hienonnettuja osterivinokkaita, siitake- tai muita viljeltyjä sieniä
- 0.5 l porkkanaraastetta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 muna
- suolaa
- pippuria
- tuoretta kirveliä
- 3 dl juustoraastetta
- seesaminsiemeniä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet sekoittaen ja vaivaa taikinaksi. Jätä taikina peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää hienonnettu sipuli, sienet ja porkkanaraaste ja kuumenna sekoitellen. Siirrä seos jäähtymään kulhoon. Sekoita joukkoon vatkattu muna.
- Vaivaa kohonnut patonkitaikina jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan.
- Kauli kukin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle sienitäytettä ja ripottele juustoraastetta. Rullaa kääretortun tavoin.
- Siirrä täytetyt patonkirullat leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Leikkaa pintaan vinoviillot terävällä veitsellä ja anna patonkien kohota peitettyinä.
- Voitele patongit vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Suolaiset leivonnaiset