Sök efter recept

Siemenleipä

Portioner
Ohje
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 dl pellavansiemeniä
  • 0.5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 dl ruisrouhetta
  • 8 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
  • pellavan-, seesamin- tai auringonkukansiemeniä
  • margariinia tai tuorejuustoa
  • ituja, versoja tai tuoreyrttejä
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi,sokeri, siemenet ja jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Vaivaa taikina ja jaa kahteen tai kolmeen osaan.
  • Leivo taikinasta pitkä pötkö. Kääräise pötköstä yksi tai useita löysiä rullia, siirrä pellille ja anna kohota. Voitele kohonneet leivät munalla ja ripottele pinnalle siemeniä.
  • Paista 200-asteissa uunissa noin 30 min.
  • Tarjoa leivän kanssa levitettä ja ituja, versoja tai tuoreita yrttejä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti