Siemenleipä
Portioner
Ohje
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 0.5 dl pellavansiemeniä
- 0.5 dl auringonkukansiemeniä
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl ruisjauhoja
- 2 dl ruisrouhetta
- 8 dl vehnäjauhoja
- pellavan-, seesamin- tai auringonkukansiemeniä
- margariinia tai tuorejuustoa
- ituja, versoja tai tuoreyrttejä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi,sokeri, siemenet ja jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Vaivaa taikina ja jaa kahteen tai kolmeen osaan.
- Leivo taikinasta pitkä pötkö. Kääräise pötköstä yksi tai useita löysiä rullia, siirrä pellille ja anna kohota. Voitele kohonneet leivät munalla ja ripottele pinnalle siemeniä.
- Paista 200-asteissa uunissa noin 30 min.
- Tarjoa leivän kanssa levitettä ja ituja, versoja tai tuoreita yrttejä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti