Selleri-fenkolisalaatti
Portioner
Ohje
- 1 juuriselleri
- 1 salaattifenkoli
- 2 omenaa
- 1 sitruuna
- 3 rkl kylmäpuristettua öljyä
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria
- Leikkaa juuriselleri neljään lohkoon ja poista kuoriosat. Leikkaa lohkot hyvin ohuiksi viipaleiksi. Keitä selleriviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.
- Puolita fenkoli ja ota vihreät osat erilleen. Leikkaa vaaleat osat viipaleiksi. Keitä paloiteltua fenkolia suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Jäähdytä kasvikset.
- Puolita omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
- Asettele salaatinainekset limittäin omenaviipaleiden kanssa laakealle tarjoiluvadille.
- Puserra sitruunasta mehu ja lisää joukkoon öljyä sekä suolaa, pippuria ja sokeria. Valele kastike salaattiainesten päälle.
- Hienonna fenkolin vihreät osat ja ripottele salaattiin.
- Tarjoa liha-, kana- tai kala-aterian lisäkkeenä.
Vinkki:
Voit käyttää fenkolin myös keittämättömänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet