Hae reseptiä

Selleri-fenkolisalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 1 juuriselleri
  • 1 salaattifenkoli
  • 2 omenaa
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl kylmäpuristettua öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • Leikkaa juuriselleri neljään lohkoon ja poista kuoriosat. Leikkaa lohkot hyvin ohuiksi viipaleiksi. Keitä selleriviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.
  • Puolita fenkoli ja ota vihreät osat erilleen. Leikkaa vaaleat osat viipaleiksi. Keitä paloiteltua fenkolia suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Jäähdytä kasvikset.
  • Puolita omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
  • Asettele salaatinainekset limittäin omenaviipaleiden kanssa laakealle tarjoiluvadille.
  • Puserra sitruunasta mehu ja lisää joukkoon öljyä sekä suolaa, pippuria ja sokeria. Valele kastike salaattiainesten päälle.
  • Hienonna fenkolin vihreät osat ja ripottele salaattiin.
  • Tarjoa liha-, kana- tai kala-aterian lisäkkeenä.

Vinkki:
Voit käyttää fenkolin myös keittämättömänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet