Salaatti paahdetuista paprikoista
Portioner
Ohje
- 6 kpl paprikaa (eri värejä)
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- tuoreita yrtinoksia, esim. timjamia
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl balsamietikaa
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl hunajaa
- 250 g halloumijuustoa
- (paahdettuja pinjansiemeniä)
- Leikkaa huuhdotut paprikat kolmiomaisiksi paloiksi. Puolita huuhdottu kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n viipaleiksi. Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
- Siirrä kasvikset ja yrtinoksat uunivuokaan. Sekoita kastikkeen aineet esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Sekoita puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon käännellen.
- Paahda kasviksia noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa tai paahda niitä laakeassa, voidellussa alumiinivuoassa ulkogrillissä. Kääntele välillä.
- Sekoita loppu kastike kuumiin kasviksiin kahdella lastalla käännellen.
- Leikkaa halloumijuusto noin 1 cm:n viipaleiksi ja pane juustoviipaleet väljään, kylmään veteen, jotta enin suola huuhtoutuu pois.
- Kuivaa juusto ja. Paahda juustoviipaleet raidoitetulla parilalevyllä tai grillissä.
- Annostele kuumat kasvikset lautasille ja jaa juustoviipaleet lämpimän salaatin päälle.
- Ripauta päälle halutessasi pinjansiemeniä, jotka voit ensin paahtaa pinnoitetulla pannulla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti