Hae reseptiä

Salaatti paahdetuista paprikoista

Salaatti paahdetuista paprikoista
Annosmäärä
Ohje
  • 6 kpl paprikaa (eri värejä)
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • tuoreita yrtinoksia, esim. timjamia
Kastike
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl balsamietikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl hunajaa
Lisäksi
  • 250 g halloumijuustoa
  • (paahdettuja pinjansiemeniä)
  • Leikkaa huuhdotut paprikat kolmiomaisiksi paloiksi. Puolita huuhdottu kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n viipaleiksi. Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
  • Siirrä kasvikset ja yrtinoksat uunivuokaan. Sekoita kastikkeen aineet esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Sekoita puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon käännellen.
  • Paahda kasviksia noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa tai paahda niitä laakeassa, voidellussa alumiinivuoassa ulkogrillissä. Kääntele välillä.
  • Sekoita loppu kastike kuumiin kasviksiin kahdella lastalla käännellen.
  • Leikkaa halloumijuusto noin 1 cm:n viipaleiksi ja pane juustoviipaleet väljään, kylmään veteen, jotta enin suola huuhtoutuu pois.
  • Kuivaa juusto ja. Paahda juustoviipaleet raidoitetulla parilalevyllä tai grillissä.
  • Annostele kuumat kasvikset lautasille ja jaa juustoviipaleet lämpimän salaatin päälle.
  • Ripauta päälle halutessasi pinjansiemeniä, jotka voit ensin paahtaa pinnoitetulla pannulla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti