Salaatti juomalasissa
Portioner
Ohje
- 1 roomansalaattia
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 4 ruisleipätikkua
- 0.5 dl öljyä
- muutamia timjaminoksia
- suolaa
- pippuria
- 1 kypsä avokado
- 0.5 sitruunan mehu
- 1 tl curryjauhetta
- 2 dl kermaviiliä tai kevytranskankermaa
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- Irrota salaatinlehdet kokonaisina erilleen. Leikkaa fenkoli tai lehtisellerin varret pitkittäin tikkumaisiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi pitkittäin esimerkiksi perunankuorimisveitsen avulla.
- Ruisleipätikkuja varten leikkaa ruisvuokaleivästä pitkittäin viipaleita ja edelleen pitkiä tikkuja. Asettele ruistikut leivinpaperin päälle pellille.
- Sekoita öljytilkkaan hienonnettua, tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria. Sivele mausteöljyä leiville ja paahda 200-asteisessa uunissa rapeiksi.
- Kastiketta varten kuori ja soseuta avokado. Lisää soseeseen sitruunamehua ja muut kastikkeen aineet ja tarkista maku.
- Annostele kastike korkeahkoihin juomalaseihin. Lisää laseihin pystyyn salaatinlehtiä ja muita kasviksia sekä rapeaksi paahdetut ruisleipätikut. Laseista ainekset tulevat kauniisti esiin ja ne voi nauttia sormin dipaten.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet