Sök efter recept

Salaatti juomalasissa

Salaatti juomalasissa
Portioner
Ohje
  • 1 roomansalaattia
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 porkkanaa
  • 4 ruisleipätikkua
  • 0.5 dl öljyä
  • muutamia timjaminoksia
  • suolaa
  • pippuria
Kastike
  • 1 kypsä avokado
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 1 tl curryjauhetta
  • 2 dl kermaviiliä tai kevytranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • Irrota salaatinlehdet kokonaisina erilleen. Leikkaa fenkoli tai lehtisellerin varret pitkittäin tikkumaisiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi pitkittäin esimerkiksi perunankuorimisveitsen avulla.
  • Ruisleipätikkuja varten leikkaa ruisvuokaleivästä pitkittäin viipaleita ja edelleen pitkiä tikkuja. Asettele ruistikut leivinpaperin päälle pellille.
  • Sekoita öljytilkkaan hienonnettua, tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria. Sivele mausteöljyä leiville ja paahda 200-asteisessa uunissa rapeiksi.
  • Kastiketta varten kuori ja soseuta avokado. Lisää soseeseen sitruunamehua ja muut kastikkeen aineet ja tarkista maku.
  • Annostele kastike korkeahkoihin juomalaseihin. Lisää laseihin pystyyn salaatinlehtiä ja muita kasviksia sekä rapeaksi paahdetut ruisleipätikut. Laseista ainekset tulevat kauniisti esiin ja ne voi nauttia sormin dipaten.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet