Sök efter recept

Sadonkorjuusämpylät

Portioner
Ohje
  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 30 g hiivaa
  • 3 dl kesäkurpitsa-, omena- tai porkkanaraastetta
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl anista tai fenkolia
  • 1 dl ruis- tai vehnäleseitä
  • 7 dl sämpyläjauhoja
  • 0.5 dl öljyä
Lisäksi
  • auringonkukan- tai pellavansiemeniä
  • juustoraastetta
  • oliiveja tai puolitettuja kirsikkatomaatteja
  • munaa voiteluun
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää raaste, suola, siirappi, rouhittu anis ja leseet. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi. Pane pellin kokoa vähän reilumpi leivinpaperi työpöydälle. Kaada taikina leivinpaperille ja ripottele taikinan päälle jauhoja. Taputtele tai kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi. Vedä taikina leivinpapereineen pellille. Anna leivonnaisen kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
  • Painele kohonnut taikinalevy viivottimella tai lastalla neliöiksi. Voitele pinta munalla. Ripottele päälle pellavan- ja auringonkukansiemeniä sekä juustoraastetta. Paina kunkin neliön keskelle oliivi tai puolikas kirsikkatomaatti. Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät