Ruusukaali-pekoniherkku
Portioner
Ohje
- 400 g ruusukaalia
- vettä ja suolaa
- 5 kpl pekoniviipaletta
- 1 dl rouhittua saksanpähkinää
- 2 dl ruokakermaa
- 2 tl sinappia
- 2 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
- Pinnalle: parmesaaniraastetta
- Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimpia lehtiä. Puolita kaikkein suurimmat. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä 5 minuutin ajan. Valuta lävikössä.
- Leikkaa pekonisiivut suikaleiksi, siirrä kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes rasvaa irtoaa ja pekoni rapeutuu. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
- Siirrä ruusukaalit voideltuun uunivuokaan ja ripottele pekoni sekä pähkinärouhe kaalien joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen.
- Vatkaa kerman joukkoon sinappia ja rosmariinia. Kaada seos vuokaan kaalien ja pekonin päälle. Sekoita kevyesti käännellen.
- Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraastetta. Kuorruta 225 asteessa 15 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät