Sök efter recept

Ruusukaali-pekoniherkku

Ruusukaali-pekoniherkku
Portioner
Ohje
  • 400 g ruusukaalia
  • vettä ja suolaa
  • 5 kpl pekoniviipaletta
  • 1 dl rouhittua saksanpähkinää
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
Lisäksi
  • Pinnalle: parmesaaniraastetta
  • Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimpia lehtiä. Puolita kaikkein suurimmat. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä 5 minuutin ajan. Valuta lävikössä.
  • Leikkaa pekonisiivut suikaleiksi, siirrä kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes rasvaa irtoaa ja pekoni rapeutuu. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
  • Siirrä ruusukaalit voideltuun uunivuokaan ja ripottele pekoni sekä pähkinärouhe kaalien joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen.
  • Vatkaa kerman joukkoon sinappia ja rosmariinia. Kaada seos vuokaan kaalien ja pekonin päälle. Sekoita kevyesti käännellen.
  • Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraastetta. Kuorruta 225 asteessa 15 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät