Sök efter recept

Ruotsalainen perunapaistos

Portioner
Ohje
  • 16 kg peruna, viipale, tuore
  • 2 kg sipuli, viipale, tuore
  • 0.12 kg suola
  • 0.01 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.1 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.5 kg sinappi
  • 5 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %

Voitele 1/1-100 GN-vuoat vuokaemulsiolla.
Viipaloi perunat ja sipulit vihannesleikkurilla.
Lado vuokiin kerroksittain perunat ja sipuli.
Ripottele väliin suola, mustapippuri ja valkosipulimurska.

Sekoita sinappi ruokakerman joukkoon. Kaada seos perunoiden päälle.
Paista 160 asteessa höyrypaistolla 1h 15 min.

Vuokajako 1/1-100 GN:
4,000 kg perunoita
0,500 kg sipulia
0,030 kg suolaa
0,002 kg mustapippuria
0,025 kg valkosipulimurskaa
1,250 l ruokakermaa
0,120 kg sinappia

Vinkki: Sopii kokoliha- ja murekkeiden sekä kalaruokien lisäkkeeksi.

Luokka:

Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat