Sök efter recept

Rapeat, maustetut veneperunat

Portioner
Ohje
  • 10 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
  • Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti.
  • Peitä uunipannu leivinpaperilla.
  • Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 – 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
  • Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.
  • Levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi.
  • Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet