Rapeat, maustetut veneperunat
Portioner
Ohje
- 10 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
- Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti.
- Peitä uunipannu leivinpaperilla.
- Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 – 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
- Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.
- Levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi.
- Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet