Raparperimehu
Portioner
Ohje
- 1.5 kg raparperia
- 6 dl vettä
- 5 kpl kokonaista neilikkaa
- 500 g sokeria
- 1 kpl maustemitallista natriumbentsoaattia (apteekista)
- Huuhdo raparperit, mutta niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa raparperit sentin paloiksi.
- Keitä vesi, lisää rapareripalat sekä neilikat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia eli kunnes raparperit rikkoutuvat.
- Siivilöi raparperit ja anna mehun valua puolen tunnin ajan.
- Mittaa mehu, kiehauta ja lisää sokeri. Kiehauta uudelleen ja kuori vaahto. Ota kattila liedeltä.
- Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua ja lisää lopun mehun joukkoon sekoittaen. Pullota mehu puhtaisiin, lämpimiin pulloihin ja sulje pullot. Säilytä mehu kylmässä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: