Sök efter recept

Raparperimehu

Raparperimehu
Portioner
Ohje
  • 1.5 kg raparperia
  • 6 dl vettä
  • 5 kpl kokonaista neilikkaa
  • 500 g sokeria
  • 1 kpl maustemitallista natriumbentsoaattia (apteekista)
  • Huuhdo raparperit, mutta niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa raparperit sentin paloiksi.
  • Keitä vesi, lisää rapareripalat sekä neilikat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia eli kunnes raparperit rikkoutuvat.
  • Siivilöi raparperit ja anna mehun valua puolen tunnin ajan.
  • Mittaa mehu, kiehauta ja lisää sokeri. Kiehauta uudelleen ja kuori vaahto. Ota kattila liedeltä.
  • Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua ja lisää lopun mehun joukkoon sekoittaen. Pullota mehu puhtaisiin, lämpimiin pulloihin ja sulje pullot. Säilytä mehu kylmässä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juomat, Raparperi, parsa, yms, Säilöntäohjeet