Raikas yrttijuusto
Portioner
Ohje
- 200 g (kevyt)kermaviiliä
- 1 dl raejuustoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl hienonnettuja tuoreyrttejä (basilikaa, rakuunaa, timjamia, kirveliä)
- 1 (valkosipulinkynsi)
- Vuoraa kahvisuodatin suodatinpaperilla. Nosta suodatin lasin päälle ja kumoa kermaviili suodattimeen. Anna valua noin puolen tunnin ajan. Kaada kermaviili kulhoon ja sekoita joukkoon raejuustoa.
- Mausta seos suolalla ja hienonnetuilla yrteillä sekä halutessasi puserretulla valkosipulilla.
- Viilennä jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Käytä kermaviilistä irronnut hera esim. sämpylätaikinan nesteeseen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti