Hae reseptiä

Raikas yrttijuusto

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g (kevyt)kermaviiliä
  • 1 dl raejuustoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl hienonnettuja tuoreyrttejä (basilikaa, rakuunaa, timjamia, kirveliä)
  • 1 (valkosipulinkynsi)
  • Vuoraa kahvisuodatin suodatinpaperilla. Nosta suodatin lasin päälle ja kumoa kermaviili suodattimeen. Anna valua noin puolen tunnin ajan. Kaada kermaviili kulhoon ja sekoita joukkoon raejuustoa.
  • Mausta seos suolalla ja hienonnetuilla yrteillä sekä halutessasi puserretulla valkosipulilla.
  • Viilennä jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Käytä kermaviilistä irronnut hera esim. sämpylätaikinan nesteeseen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti