Raikas tomaattikastike
Portioner
Ohje
- 1.5 rkl öljyä
- 2 punasipulia
- 6 tomaattia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1.5 rkl sitruunamehua
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1.5 rkl tuoretta oreganoa
- tuoretta korianteria
- mustapippuria
- hiukan chilijauhetta
- Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paloitellut tomaatit ja puserretut valkosipulinkynnet. Hauduta 10 minuuttia. Lisää mausteet ja anna makujen vetäytyä muutaman minuutin ajan.
- Soseuta seos monitoimikoneella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Tarjoa tomaattikastike pastaruokien, kalan, grillatun broilerin tai porsaanlihan lisäkkeenä.
Vinkki:
Tomaattikastiketta kannattaa valmistaa kerralla iso annos ja pakastaa osa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät