Sök efter recept

Raikas tomaattikastike

Portioner
Ohje
  • 1.5 rkl öljyä
  • 2 punasipulia
  • 6 tomaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1.5 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1.5 rkl tuoretta oreganoa
  • tuoretta korianteria
  • mustapippuria
  • hiukan chilijauhetta
  • Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paloitellut tomaatit ja puserretut valkosipulinkynnet. Hauduta 10 minuuttia. Lisää mausteet ja anna makujen vetäytyä muutaman minuutin ajan.
  • Soseuta seos monitoimikoneella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  • Tarjoa tomaattikastike pastaruokien, kalan, grillatun broilerin tai porsaanlihan lisäkkeenä.

Vinkki:
Tomaattikastiketta kannattaa valmistaa kerralla iso annos ja pakastaa osa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät