Puutarhurin aurinkopiirakka
Portioner
Taikina
- 150 g margariinia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 porkkana
- 1 pieni palsternakka
- 1 punasipuli
- pala savoijin- tai valkokaalia
- 0.5 paprika
- 0.5 kesäkurpitsa
- 1 rkl öljyä
- 2 tl currya
- 2 valkosipulinkynttä
- valkopippuria
- suolaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 muna
- 100 g vuohenjuustoa
- auringonkukan siemeniä
- hunajaa
- Yhdistä taikinan kuivat aineet ja nypi ne huoneenlämpöiseen rasvaan. Sekoita joukkoon nopeasti tilkka kylmää vettä. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Paina pala leivinpaperia tiiviisti tasoitetun taikinan päälle, pohjalle ja reunoille. Näin reunat eivät pääse valumaan paistamisen aikana. Paista piiraspohjaa 225-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.
- Kuori porkkana, palsternakka ja punasipuli. Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa ja lisää curry. Paista hetken aikaa sekoitellen. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä ja kuullota puolikypsiksi.
- Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.
- Kaada kasvikset esipaistetulle piiraspohjalle. Sekoita muna ja kermaviili keskenään. Kaada piiraalle. Aseta päälle vuohenjuustoviipaleita ja ripottele vielä auringonkukansiemeniä.
- Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia. Valuta valmiin piiraan päälle hieman hunajaa. Tarjoa lämpimänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät