Sök efter recept

Puutarhurin aurinkopiirakka

Puutarhurin aurinkopiirakka
Portioner
Taikina
  • 150 g margariinia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 1 porkkana
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 punasipuli
  • pala savoijin- tai valkokaalia
  • 0.5 paprika
  • 0.5 kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl currya
  • 2 valkosipulinkynttä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 muna
  • 100 g vuohenjuustoa
  • auringonkukan siemeniä
  • hunajaa
  • Yhdistä taikinan kuivat aineet ja nypi ne huoneenlämpöiseen rasvaan. Sekoita joukkoon nopeasti tilkka kylmää vettä. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  • Paina pala leivinpaperia tiiviisti tasoitetun taikinan päälle, pohjalle ja reunoille. Näin reunat eivät pääse valumaan paistamisen aikana. Paista piiraspohjaa 225-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.
  • Kuori porkkana, palsternakka ja punasipuli. Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa ja lisää curry. Paista hetken aikaa sekoitellen. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä ja kuullota puolikypsiksi.
  • Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.
  • Kaada kasvikset esipaistetulle piiraspohjalle. Sekoita muna ja kermaviili keskenään. Kaada piiraalle. Aseta päälle vuohenjuustoviipaleita ja ripottele vielä auringonkukansiemeniä.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia. Valuta valmiin piiraan päälle hieman hunajaa. Tarjoa lämpimänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät