Purjo-valkoviinikastike pastalle
Portioner
Ohje
- 1 purjo
- 2 rkl voita tai margariinia
- 0.5 dl valkoviiniä
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria
- 0.5 ruukku(a) persiljaa tai rakuunaa
- Puolita purjo pitkittäin, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai viipaloi huuhdotut kevätsipulit.
- Kuullota sipulit kevyesti pannulla pienessä määrässä rasvaa.
- Lisää viini, kiehauta ja lisää kerma. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella yrtillä.
- Kääntele kastike varoen juuri keitetyn pastan joukkoon kattilaan.
- Huom. Kierre- tai perhoskuvioinen pasta sopii hyvin, mutta voit kiehauttaa kastikkeelle myös tuorepastaa, esimerkiksi täytettyjä ravioleja tai tortelliineja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit