Sök efter recept

Purjo-valkoviinikastike pastalle

Purjo-valkoviinikastike pastalle
Portioner
Ohje
  • 1 purjo
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 0.5 dl valkoviiniä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • 0.5 ruukku(a) persiljaa tai rakuunaa
  • Puolita purjo pitkittäin, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai viipaloi huuhdotut kevätsipulit.
  • Kuullota sipulit kevyesti pannulla pienessä määrässä rasvaa.
  • Lisää viini, kiehauta ja lisää kerma. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella yrtillä.
  • Kääntele kastike varoen juuri keitetyn pastan joukkoon kattilaan.
  • Huom. Kierre- tai perhoskuvioinen pasta sopii hyvin, mutta voit kiehauttaa kastikkeelle myös tuorepastaa, esimerkiksi täytettyjä ravioleja tai tortelliineja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit