Punastunut soppa
Portioner
Ohje
- 1 palsternakka
- 3 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 3 lehtisellerinvartta
- 0.5 purjo
- 6 perunaa
- 0.5 dl tomaattipyreetä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 13 dl vettä
- 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
- 1 tl timjamia
- 400 g nakkeja, siskonmakkaraa tai lohta
- (lehtipersiljaa)
- Kuori palsternakka ja porkkanat. Pilko ne noin 1×1 cm:n kuutioiksi. Pilko myös kesäkurpitsa, mutta hieman juureskuutioita suuremmiksi. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa purjo ja lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko perunat noin 1 ½ x 1 ½ cm:n kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää juures-, kesäkurpitsa- ja perunakuutiot sekä tomaattipyree. Pyörittele niitä hetki öljyssä. Lisää kuuma vesi, liemikuutiot ja timjami. Anna kiehahtaa ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 10–15 minuuttia.
- Paloittele nakit tai nahaton lohifileepala. (Siskonmakkara lisätään puristamalla nokareita suolesta suoraan keittoon.) Lisää nakit tai lohi keittoon ja anna kiehahtaa. Älä keitä enää. Lisää lopuksi hienonnettua tuoretta persiljaa.
- Vaihtele kasviksia saatavuuden mukaan. Kuorittuna yhteensä noin 800 g.
Vinkki: Voit vaihtaa kuivatun timjamin 1 ruokalusikalliseen tuoretta, hienonnettua timjamia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kala ja äyriäiset, Keitot, Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vihanneshedelmät