Punasipuli-sienikastike
Portioner
Ohje
- 4 punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 170 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittuja viherpippureita
- 0.5 tl anista
- 2 rkl hunajaa
- tuoretta kirveliä
- Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa myös sienet viipaleiksi. Paista kevyesti öljyssä.
- Lisää tomaattimurska, vesi, mausteet ja hunaja. Hauduta 10 – 15 minuuttia.
- Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua kirveliä.
- Tarjoa esimerkiksi riisin, pastan tai vaikka kutunjuuston kera.
- Ruokaisamman kastikeen saat, kun lisäät joukkoon kypsennettyjä broilerisuikaleita, paistettua jauhelihaa tai kypsennettyjä kalasuikaleita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet