Sök efter recept

Punasipuli-sienikastike

Portioner
Ohje
  • 4 punasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 170 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittuja viherpippureita
  • 0.5 tl anista
  • 2 rkl hunajaa
  • tuoretta kirveliä
  • Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa myös sienet viipaleiksi. Paista kevyesti öljyssä.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, mausteet ja hunaja. Hauduta 10 – 15 minuuttia.
  • Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua kirveliä.
  • Tarjoa esimerkiksi riisin, pastan tai vaikka kutunjuuston kera.
  • Ruokaisamman kastikeen saat, kun lisäät joukkoon kypsennettyjä broilerisuikaleita, paistettua jauhelihaa tai kypsennettyjä kalasuikaleita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet