Punasipuli-appelsiinisalaatti
Portioner
Ohje
- 1 punasipuli
- 4 appelsiinia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 rkl vettä
- 0.25 tuoreesta chilistä
- 0.5 tl sokeria
- ripaus suolaa
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori appelsiini: Leikkaa appelsiinin kummastakin päästä viipale niin, että hedelmänliha näkyy leikkauspinnasta. Aseta leikkuupinta leikkuulautaa vasten. Poista appelsiinin kuori ja kalvot leikaten ylhäältä alaspäin appelsiinin muotojen mukaisesti niin, että hedelmänliha tulee näkyviin.
- Leikkaa appelsiinit viipaleiksi. Asettele appelsiini- ja punasipuliviipaleet lomittain tarjoiluastiaan.
- Sekoita kastikkeen aineet kannellisessa lasipurkissa ravistaen. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin päälle ja anna vetäytyä hetken.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet