Hae reseptiä

Punasipuli-appelsiinisalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 1 punasipuli
  • 4 appelsiinia
Kastike
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 rkl vettä
  • 0.25 tuoreesta chilistä
  • 0.5 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori appelsiini: Leikkaa appelsiinin kummastakin päästä viipale niin, että hedelmänliha näkyy leikkauspinnasta. Aseta leikkuupinta leikkuulautaa vasten. Poista appelsiinin kuori ja kalvot leikaten ylhäältä alaspäin appelsiinin muotojen mukaisesti niin, että hedelmänliha tulee näkyviin.
  • Leikkaa appelsiinit viipaleiksi. Asettele appelsiini- ja punasipuliviipaleet lomittain tarjoiluastiaan.
  • Sekoita kastikkeen aineet kannellisessa lasipurkissa ravistaen. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin päälle ja anna vetäytyä hetken.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet