Punajuurivohvelit
Portioner
Ohje
- 500 g punajuuria
- 4 dl kermaviiliä
- 2 dl maitoa
- 3 kpl munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaura- tai muita leseitä tai spelttijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl piparjuuriraastetta
- 50 g sinihomejuustoa
- pullomargariinia paistamiseen
- Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
- Vatkaa kermaviiliin maito ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa seos lisää vähin erin taikinapohjaan.
- Sekoita joukkoon punajuuriraaste.
- Mausta taikina piparjuuriraasteella ja sinihomejuustomurusilla.
- Paista vohveleiksi margariinilla voidellussa vohvelipannussa.
- Annoksesta tulee noin 15 vohvelia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Välipalat, pienet syötävät