Punajuurisalaatti uudella tavalla
Portioner
Ohje
- 5 punajuurta
- vettä
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 0.5 dl öljyä
- 2 rkl balsamietikkaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- Keitä punajuuret kuorineen, älä leikkaa juurta pois ennen keittämistä. Anna jäähtyä.
- Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Mausta punajuurilohkot basilikalla, suolalla ja sokerilla. Sekoita kastikeainekset keskenään ja yhdistä punajuuriin.
- Anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kalaruoille.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti