Sök efter recept

Punajuuripyörykät

Portioner
Ohje
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 keskikokoista, raakaa punajuurta
  • 1 pieni sipuli
  • 1 muna
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl yrttimaustesekoitusta
  • mustapippuria myllystä
  • Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta hienoksi raasteeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina kostetuin käsin pyöryköiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 – 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Munan voi korvata desilitralla maustamatonta jogurttia ja kahdella teelusikallisella perunajauhoja.
  • Tarjoa pyöryköiden kanssa mikrossa kypsennettyä perunaa tai uunissa paahdettuja perunalohkoja ja maustamattomasta jogurttista, sitruunamehutilkasta ja yrteistä sekoitettua kastiketta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat