Punajuuripyörykät
Portioner
Ohje
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 2 keskikokoista, raakaa punajuurta
- 1 pieni sipuli
- 1 muna
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 tl suolaa
- 2 tl yrttimaustesekoitusta
- mustapippuria myllystä
- Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta hienoksi raasteeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina kostetuin käsin pyöryköiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 – 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Munan voi korvata desilitralla maustamatonta jogurttia ja kahdella teelusikallisella perunajauhoja.
- Tarjoa pyöryköiden kanssa mikrossa kypsennettyä perunaa tai uunissa paahdettuja perunalohkoja ja maustamattomasta jogurttista, sitruunamehutilkasta ja yrteistä sekoitettua kastiketta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: