Punajuurihilloke
Portioner
Ohje
- 4 keskikokoista punajuurta
- 4 dl vettä
- 2 (kotimaista) pienehköä omenaa
- 1 sipuli
- 0.5 dl keitinlientä
- 3 kokonaista neilikkaa
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1 dl (ruoko)sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 laakerinlehti
- Kuori ja leikkaa punajuuret noin sentin kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä punajuurikuutioita noin 20 minuuttia.
- Ota keitinliemi talteen.
- Kuutioi omenat ja hienonna sipuli. Lisää omenat ja sipuli punajuurikuutioihin. Lorauta joukkoon tilkka säästämääsi keitinlientä.
- Lisää neilikat, inkivääri, sokeri, sitruunamehu ja laakerinlehti. Hauduta seosta noin 45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes liemi on hieman siirappimaista. Lisää keitinlientä tarvittaessa.
- Siirrä punajuurihilloke puhtaaseen lasitölkkiin tai useampaan pikkutölkkiin ja säilytä jääkaapissa.
- Tarjoa esimerkiksi joulukinkun, pateen, lammas- tai riistaruoan lisäkkeenä.
Vinkki:
Voit valmistaa punajuurihilloketta joululahjoiksi tai tuliaisiksi. Hilloke säilyy jääkaapissa pari kuukautta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet