Hae reseptiä

Punajuurihilloke

Punajuurihilloke
Annosmäärä
Ohje
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 4 dl vettä
  • 2 (kotimaista) pienehköä omenaa
  • 1 sipuli
  • 0.5 dl keitinlientä
  • 3 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 dl (ruoko)sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 laakerinlehti
  • Kuori ja leikkaa punajuuret noin sentin kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä punajuurikuutioita noin 20 minuuttia.
  • Ota keitinliemi talteen.
  • Kuutioi omenat ja hienonna sipuli. Lisää omenat ja sipuli punajuurikuutioihin. Lorauta joukkoon tilkka säästämääsi keitinlientä.
  • Lisää neilikat, inkivääri, sokeri, sitruunamehu ja laakerinlehti. Hauduta seosta noin 45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes liemi on hieman siirappimaista. Lisää keitinlientä tarvittaessa.
  • Siirrä punajuurihilloke puhtaaseen lasitölkkiin tai useampaan pikkutölkkiin ja säilytä jääkaapissa.
  1. Tarjoa esimerkiksi joulukinkun, pateen, lammas- tai riistaruoan lisäkkeenä.

Vinkki:
Voit valmistaa punajuurihilloketta joululahjoiksi tai tuliaisiksi. Hilloke säilyy jääkaapissa pari kuukautta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet