Punajuuricarpaccio
Portioner
Ohje
- 2 keitettyä punajuurta
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- rouhittua mustapippuria
- 0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- rucolaa
- parmesaanijuustolastuja
- Leikkaa keitetyt, kuoritut punajuuret hyvin ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele raitajuuriviipaleet varovasti marinadissa.
- Anna raitajuuriviipaleiden maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
- Asettele marinoidut raitajuuriviipaleet neljälle alkupalalautaselle.
- Täydennä annokset rucolanlehdillä ja parmesaanilastuilla.
Vinkki:
Punajuurten sijaan voit hyvin käyttää raitajuurta tai keltajuurta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät