Hae reseptiä

Punajuuricarpaccio

Annosmäärä
Ohje
  • 2 keitettyä punajuurta
Marinadiin
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
Lisäksi
  • rucolaa
  • parmesaanijuustolastuja
  • Leikkaa keitetyt, kuoritut punajuuret hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele raitajuuriviipaleet varovasti marinadissa.
  • Anna raitajuuriviipaleiden maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
  • Asettele marinoidut raitajuuriviipaleet neljälle alkupalalautaselle.
  • Täydennä annokset rucolanlehdillä ja parmesaanilastuilla.

Vinkki:
Punajuurten sijaan voit hyvin käyttää raitajuurta tai keltajuurta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät