Punajuuri-vuohenjuustopaistos
Portioner
Ohje
- 750 g (tuoreita) punajuuria
- 0.5 dl hienonnettuja tuoreyrttejä: timjamia, rosmariinia, basilikaa
- 2 pientä, hapokasta omenaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g vuohenjuustoa (pehmeää chevreä)
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa, mustapippuria
- vuoan voiteluun pullomargariinia
- Kuori punajuuret, halkaise ja leikkaa melko ohuiksi viipaleiksi. Poista omenista siemenkodat, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi juusto, ellei se ole valmiiksi viipaloitua.
- Voitele laakea uunivuoka ja lado pohjalle kerros punajuuriviipaleita eli noin puolet punajuurista. Ripottele päälle yrtit, lisää omenaviipaleet ja hienonnettu sipuli. Murenna vuohenjuusto päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää pinnalle loput punajuuriviipaleet limittäin.
- Rouhaise kermaan suolaa ja pippuria ja kaada kerma vuokaan tasaisesti.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tarkista punajuurten kypsyys ja jatka tarvittaessa kypsentämistä 175 asteessa noin 15 min.
Vinkki: Voit hyvin vaihtaa vuohenjuuston sinihomejuustoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti