Hae reseptiä

Punajuuri-vuohenjuustopaistos

Punajuuri-vuohenjuustopaistos
Annosmäärä
Ohje
  • 750 g (tuoreita) punajuuria
  • 0.5 dl hienonnettuja tuoreyrttejä: timjamia, rosmariinia, basilikaa
  • 2 pientä, hapokasta omenaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g vuohenjuustoa (pehmeää chevreä)
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • vuoan voiteluun pullomargariinia
  • Kuori punajuuret, halkaise ja leikkaa melko ohuiksi viipaleiksi. Poista omenista siemenkodat, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi juusto, ellei se ole valmiiksi viipaloitua.
  • Voitele laakea uunivuoka ja lado pohjalle kerros punajuuriviipaleita eli noin puolet punajuurista. Ripottele päälle yrtit, lisää omenaviipaleet ja hienonnettu sipuli. Murenna vuohenjuusto päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää pinnalle loput punajuuriviipaleet limittäin.
  • Rouhaise kermaan suolaa ja pippuria ja kaada kerma vuokaan tasaisesti.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tarkista punajuurten kypsyys ja jatka tarvittaessa kypsentämistä 175 asteessa noin 15 min.

Vinkki: Voit hyvin vaihtaa vuohenjuuston sinihomejuustoon.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti