Punajuuri-sipulikeitto
Portioner
Ohje
- 1 punajuurta
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta basilikaa
- 1 rkl tuoretta meiramia
- 1 laakerinlehti
- 1 kasvisliemikuutio tai fondia
- mustapippuria
- 2 dl punaviiniä tai rypälemehua
- 3 dl vettä
- Kuori ja suikaloi punajuuret sekä kuori ja lohko sipulit. Kuumenna punajuurisuikaleita ja sipulilohkoja öljyssä miedolla lämmöllä 20 – 30 minuutin ajan. Lisää murskattu valkosipuli ja mausteet sekä osa viinistä.
- Anna hautua 15 – 20 minuutin ajan. Lisää loput viinistä ja vesi. Soseuta keitto tai tarjoa sellaisenaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: