Hae reseptiä

Punajuuri-sipulikeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 punajuurta
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl tuoretta meiramia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kasvisliemikuutio tai fondia
  • mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä tai rypälemehua
  • 3 dl vettä
  • Kuori ja suikaloi punajuuret sekä kuori ja lohko sipulit. Kuumenna punajuurisuikaleita ja sipulilohkoja öljyssä miedolla lämmöllä 20 – 30 minuutin ajan. Lisää murskattu valkosipuli ja mausteet sekä osa viinistä.
  • Anna hautua 15 – 20 minuutin ajan. Lisää loput viinistä ja vesi. Soseuta keitto tai tarjoa sellaisenaan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet