Punajuuri-maksalaatikko
Portioner
Ohje
- 5 punajuurta
- 2 sipulia
- 300 g pakastettua broilerinmaksaa tai jauhettua
- naudanmaksaa
- 5 dl keitettyä puuroriisiä
- 4 dl maitoa
- 2 munaa
- 0.5 dl siirappia
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl inkivääriä
- muutama kierros valkopipuria myllystä
- 1 rkl tuoretta meiramia
- Keitä pestyt punajuuret kuorineen kypsiksi.
- Kuori punajuuret ja soseuta sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai lihamyllyllä.
- Hienonna sulaneet broilerinmaksat vastaavasti sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai lihamyllyllä.
- Hienonna sipulit. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Kaada seos voideltuun vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1,5 tuntia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: