Punajuuri-jauhelihapata
Portioner
Ohje
- 400 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 500 g punajuuria
- 200 g juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- 5 dl vettä
- 2 rkl kasvis- tai lihafondia
- 2 rkl balsamietikkaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- Kuori ja lohko sipuli, kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.
- Paahda jauheliha ilman rasvaa padan pohjalla. Lisää sipuli, juuresraaste, vesi, fondi, balsamietikka ja mustapippuri. Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin puoli tuntia ja mausta loppuvaiheessa yrteillä. Tarkista maku ja juuresten kypsyys. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot