Punajuuri-jauhelihalaatikko
Portioner
Ohje
- 1 dl riisiä (tai kokonaisia ohrasuurimoita)
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 4 punajuurta
- 2 sipulia
- 200 g jauhelihaa
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- 0.5 tl suolaa
- valkopippuria
- Keitä riisit tai ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.
- Paista sipulisilppua jauhelihan kanssa pannulla. Sekoita riisi, punajuuriraaste ja sipuli-jauhelihaseos keskenään. Levitä seos voideltuun univuokaan.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
- Kypsennä ruokaa 175-asteisessa uunissa 45 – 60 minuuttia.
- Tarjoa lisänä raikasta salaattia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: