Punaherukka-marenkitorttu
Portioner
Taikina
- 100 g rasiamargariinia (rasvaa 60%)
- 0.75 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.25 tl kardemummaa
- 0.5 dl maitoa
- 1 dl puna- tai mustaherukoita
- 1 valkuainen
- 0.75 dl sokeria
- 2 dl puna- tai mustaherukoita
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
- Nostele taikina nokareina mielellään irtopohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tasoita varovasti. Voit paistaa tortun myös piirakkavuoassa, jolloin torttu tarjotaan suoraan vuoasta.
- Ripottele taikinan päälle marjat.
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita marjat varovasti nostellen marengin joukkoon. Levitä seos nokareina vuokaan marjoilla täplitetyn taikinan päälle. Marengin ei tarvitse täysin peittää pintaa.
- Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla tai uunin pohjalla ritilän päällä noin 35 minuuttia vuoan koon ja materiaalin mukaan.
- Anna leivonnaisen jäähtyä rauhassa ja irrota sitten varovasti rengas tortun ympäriltä, jos käytit irtopohjavuokaa, ja siirrä tarjoiluvadille. Torttu on rapeimmillaan heti jäähdyttyään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: