Hae reseptiä

Punaherukka-marenkitorttu

Annosmäärä
Taikina
  • 100 g rasiamargariinia (rasvaa 60%)
  • 0.75 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.25 tl kardemummaa
  • 0.5 dl maitoa
  • 1 dl puna- tai mustaherukoita
Ohje
  • 1 valkuainen
  • 0.75 dl sokeria
  • 2 dl puna- tai mustaherukoita
  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
  • Nostele taikina nokareina mielellään irtopohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tasoita varovasti. Voit paistaa tortun myös piirakkavuoassa, jolloin torttu tarjotaan suoraan vuoasta.
  • Ripottele taikinan päälle marjat.
  • Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita marjat varovasti nostellen marengin joukkoon. Levitä seos nokareina vuokaan marjoilla täplitetyn taikinan päälle. Marengin ei tarvitse täysin peittää pintaa.
  • Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla tai uunin pohjalla ritilän päällä noin 35 minuuttia vuoan koon ja materiaalin mukaan.
  • Anna leivonnaisen jäähtyä rauhassa ja irrota sitten varovasti rengas tortun ympäriltä, jos käytit irtopohjavuokaa, ja siirrä tarjoiluvadille. Torttu on rapeimmillaan heti jäähdyttyään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat