Porsaanfilee-kasvisvuoka
Portioner
Ohje
- 400 g porsaan ulkofileettä
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 2 porkkanaa
- 600 g kuorittua perunaa
- 2 tl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
- 2.5 dl maitoa
- 2 munaa
- 75 g sinihomejuustoa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.25 tl valkopippuria
- suolaa (tarvittaessa)
- Leikkaa porsaanliha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi kasvikset.
- Paista porsaanfileesuikaleet kevyesti pannulla ja kuullota hienonnettu punasipuli. Lisää porkkanaviipaleet pannulle, mausta pippureilla ja rakuunalla.
- Valmista munamaito sekoittamalla ensin munien rakenne rikki ja lisäämällä maito seokseen.
- Voitele uunivuoka ja lado pohjalle viipaloidut perunat. Lisää sen jälkeen liha-kasvisseos ja sinihomejuusto muruina, sen jälkeen taas perunaviipaleita. Kaada lopuksi munamaito laatikon päälle.
- Kypsennä uunissa 175 °C:ssa noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat