Sök efter recept

Porsaanfilee-kasvisvuoka

Portioner
Ohje
  • 400 g porsaan ulkofileettä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa
  • 600 g kuorittua perunaa
  • 2 tl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 75 g sinihomejuustoa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl valkopippuria
  • suolaa (tarvittaessa)
  • Leikkaa porsaanliha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi kasvikset.
  • Paista porsaanfileesuikaleet kevyesti pannulla ja kuullota hienonnettu punasipuli. Lisää porkkanaviipaleet pannulle, mausta pippureilla ja rakuunalla.
  • Valmista munamaito sekoittamalla ensin munien rakenne rikki ja lisäämällä maito seokseen.
  • Voitele uunivuoka ja lado pohjalle viipaloidut perunat. Lisää sen jälkeen liha-kasvisseos ja sinihomejuusto muruina, sen jälkeen taas perunaviipaleita. Kaada lopuksi munamaito laatikon päälle.
  • Kypsennä uunissa 175 °C:ssa noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat