Sök efter recept

Porkkanapuustit

Porkkanapuustit
Portioner
Ohje
  • 400 g porkkanoita
  • 3 dl vettä
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä
Täyte
  • 100 g (chilillä maustettua) tuorejuustoa
  • (0,5 dl tuoretta hienonnettua kirveliä tai rakuunaa)
  • Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  • Ota raasteesta reilu desilitra leivontakulhoon ja ripottele päälle kauraleseet.
  • Kaada raasteen ja leseiden päälle kiehuva vesi, sekoita ja anna jäähtyä reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42- asteiseksi).
  • Sekoita jäähtyneeseen porkkanaseokseen suola ja siirappi.
  • Ripottele osa sämpyläjauhoista seokselle ja tyhjennä kuivahiivapussi päälle. Sekoita.
  • Lisää jauhoja taikinaa välillä vaivaten, kunnes taikina on melko paksua.
  • Kaada sekaan öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
  • Taikinan kohotessa hauduta loput porkkanaraasteesta pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes raaste hiukan pehmenee. Anna jäähtyä.
  • Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi.
  • Kaaviloi taikina noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi.
  • Levitä tuorejuusto taikinalle ja ripottele porkkanaraaste juustolle sekä halutessasi yrttisilppua.
  • Kääri taikinalevy pitkältä sivulta rullalle ja leikkaa rulla 20 – 24 palaan.
  • Nosta palat paperivuokiin tai muffinipeltien koloihin.
  • Peitä liinalla ja anna kohota uunin lämpenemisen ajan.
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja paista porkkanapuusteja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pinnalta kullanruskeita.
  • Anna jäähtyä hiukan ja nosta tarjolle.

Vinkki:
Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, ripottele porkkanaraasteen sekaan 1 dl silputtuja tuoreita yrttejä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset