Porkkanapuustit
Portioner
Ohje
- 400 g porkkanoita
- 3 dl vettä
- 1 dl kauraleseitä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
- 100 g (chilillä maustettua) tuorejuustoa
- (0,5 dl tuoretta hienonnettua kirveliä tai rakuunaa)
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Ota raasteesta reilu desilitra leivontakulhoon ja ripottele päälle kauraleseet.
- Kaada raasteen ja leseiden päälle kiehuva vesi, sekoita ja anna jäähtyä reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42- asteiseksi).
- Sekoita jäähtyneeseen porkkanaseokseen suola ja siirappi.
- Ripottele osa sämpyläjauhoista seokselle ja tyhjennä kuivahiivapussi päälle. Sekoita.
- Lisää jauhoja taikinaa välillä vaivaten, kunnes taikina on melko paksua.
- Kaada sekaan öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
- Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
- Taikinan kohotessa hauduta loput porkkanaraasteesta pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes raaste hiukan pehmenee. Anna jäähtyä.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi.
- Kaaviloi taikina noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Levitä tuorejuusto taikinalle ja ripottele porkkanaraaste juustolle sekä halutessasi yrttisilppua.
- Kääri taikinalevy pitkältä sivulta rullalle ja leikkaa rulla 20 – 24 palaan.
- Nosta palat paperivuokiin tai muffinipeltien koloihin.
- Peitä liinalla ja anna kohota uunin lämpenemisen ajan.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja paista porkkanapuusteja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pinnalta kullanruskeita.
- Anna jäähtyä hiukan ja nosta tarjolle.
Vinkki:
Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, ripottele porkkanaraasteen sekaan 1 dl silputtuja tuoreita yrttejä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset