Porkkanamusaka
Portioner
Ohje
- 2 munakoisoa tai kesäkurpitsaa
- (suolaa)
- 3 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- (pari valkosipulinkynttä)
- 200 g viljeltyjä sieniä
- öljyä paistamiseen ja voiteluun
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua pippurisekoitusta
- 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- (pinnalle 1 dl juustoraastetta)
- Leikkaa munakoisot tai kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Munakoisojen makua kannattaa pehmentää ripottelemalla viipaleille suolaa ja antamalla nesteen nousta viipaleiden pinnalle. Pyyhi neste viipaleiden pinnalta.
- Kuori porkkanat ja sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Viipaloi sienet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota porkkanoita sekä sipulia muutama minuutti. Lisää sienet ja munakoiso- tai kesäkurpitsakuutiot. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, mutta älä ruskista.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Voitele uunivuoka ja lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja porkkanaseosta niin, että pohjimmainen ja päällimmäinen kerros on munakoisoa. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja paista musakaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki:
Jos haluat tästä paistoksesta lihaversion, korvaa kaksi porkkanaa 200 g:lla jauhelihaa. Ruskista jauheliha ensin ja lisää sitten muut ainekset pannulle ohjeen järjestyksessä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät