Hae reseptiä

Porkkanamusaka

Annosmäärä
Ohje
  • 2 munakoisoa tai kesäkurpitsaa
  • (suolaa)
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • (pari valkosipulinkynttä)
  • 200 g viljeltyjä sieniä
  • öljyä paistamiseen ja voiteluun
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua pippurisekoitusta
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • (pinnalle 1 dl juustoraastetta)
  • Leikkaa munakoisot tai kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Munakoisojen makua kannattaa pehmentää ripottelemalla viipaleille suolaa ja antamalla nesteen nousta viipaleiden pinnalle. Pyyhi neste viipaleiden pinnalta.
  • Kuori porkkanat ja sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Viipaloi sienet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota porkkanoita sekä sipulia muutama minuutti. Lisää sienet ja munakoiso- tai kesäkurpitsakuutiot. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, mutta älä ruskista.
  • Kaada pannulle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Voitele uunivuoka ja lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja porkkanaseosta niin, että pohjimmainen ja päällimmäinen kerros on munakoisoa. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja paista musakaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki:
Jos haluat tästä paistoksesta lihaversion, korvaa kaksi porkkanaa 200 g:lla jauhelihaa. Ruskista jauheliha ensin ja lisää sitten muut ainekset pannulle ohjeen järjestyksessä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät