Porkkanalastusalaatti
Portioner
Ohje
- 2 nippu(a) varhaisporkkanoita
- 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- 0.75 dl rypsiöljyä
- Leikkaa porkkanat pituussuunnassa vihannesleikkurilla (”mandoliinilla”) , perunankuorimisveitsellä tai juustohöylällä lastuiksi. Voit myös raastaa porkkanat karkealla terällä.
- Sekoita omenaviinietikan joukkoon juokseva hunaja. Lämmitä tarvittaessa hunaja mikroaaltouunissa juoksevaksi. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon öljy.
- Kaada kastike porkkanalastujen päälle ja sekoita kahdella haarukalla.
- Anna vetäytyä ennen tarjoilua viileässä 20 – 30 minuuttia tai kauemminkin. Lisää juuri ennen tarjoilua salaatin joukkoon basilikanlehdet kokonaisina tai suikaleina.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti