Hae reseptiä

Porkkanalastusalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 2 nippu(a) varhaisporkkanoita
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
Kastike
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 0.75 dl rypsiöljyä
  • Leikkaa porkkanat pituussuunnassa vihannesleikkurilla (”mandoliinilla”) , perunankuorimisveitsellä tai juustohöylällä lastuiksi. Voit myös raastaa porkkanat karkealla terällä.
  • Sekoita omenaviinietikan joukkoon juokseva hunaja. Lämmitä tarvittaessa hunaja mikroaaltouunissa juoksevaksi. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon öljy.
  • Kaada kastike porkkanalastujen päälle ja sekoita kahdella haarukalla.
  • Anna vetäytyä ennen tarjoilua viileässä 20 – 30 minuuttia tai kauemminkin. Lisää juuri ennen tarjoilua salaatin joukkoon basilikanlehdet kokonaisina tai suikaleina.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti